sobota, 18. april 2009

Čisto preveč se dogaja!

Zadnje dni in tedne se mi stvari dogajajo tako hitro in intenzivno, da je blog moral začasno prav na dno prioritetne liste mojih opravkov. Tako kar malo dvomim, da mi bo ob koncu leta uspelo ponoviti (kaj šele preseči) število lanskih objav, poleg tega pa se občasno najde celo kakšen moj zvesti bralec in/ali bralka, ki me prijazno opomne na to, da bi bil že skrajni čas, da napišem kaj novega. To, da veš, da te nekdo dejansko redno bere in komaj čaka tvoj naslednji zapis, pa je za vsakega blogerja nedvomno vedno znova čudovit občutek. :-)

Od zadnjega zapisa konec marca se je res zgodilo ogromno stvari - bil sem v Frankfurtu (Musikmesse 2009), takoj za tem s Špelo v Londonu (koncert filmske glasbe v izvedbi LSO), s Folk etc. sem doživel svoj pravi krst kot pridruženi član banda, igral sem na vstajenjski procesiji v Logatcu, se s Špelo in njenima staršema s kolesom podal z Vevč na Žagarski vrh (kjer stoji znameniti in priljubljeni radioamaterski repetitor S55VZV, loc. JN76IA), bil s Špelo na koncertu UPOL-a, šel podaljšat registracijo & zavarovanje avta (+ tehnični pregled) in s pihalnim orkestrom odigral prvi predtekmovalni koncert v Sežani (prav nocoj). Vmes je bil seveda še šiht, pa malo morje vaj in ostalih obveznosti - le kje naj si potem človek odtrga čas še za blog?! :P :-) Le če ne bi poleg vsega še nič spal, bi se dalo še kaj dodatnega postoriti. :D

Tudi v prihodnje ta divji tempo še nekaj časa ne bo popustil, saj me v bližnji prihodnosti čaka koncert Gala Gjurina v CD, koncert simfonikov AG v CD, še en špil s Folk etc. v Celici, abonmajski koncert Simfonikov RTV v CD, koncert s Simfoničnim orkestrom GŠ Logatec v Krškem, delo na Radiu 94 & NTR v Postojni in drugi predtekmovalni koncert s pihalnim orkestrom v GH Union v Ljubljani - in vse to samo v naslednjih 10 dneh! Faaak! :S :P :D

Kot vidite, je na zgornji fotki dr. Danilo Švara, slovenski skladatelj, čigar Istrski plesi v treh stavkih so letos ena od dveh obveznih skladb na tekmovanju pihalnih orkestrov v koncertni skupini, ki bo 23. maja v Mariboru (druga je Praise Jerusalem! Alfreda Reeda). Kot že omenjeno, smo imeli z orkestrom nocoj prvi predtekmovalni koncert v Sežani in na njem smo v celoti izvedli tudi Istrske plese. Glede na to, da je skladba zahtevna in transkripcija neprijazna, do tekmovanja pa je še več kot en mesec, je moj prvi vtis z odra, da smo se odrezali zelo dobro. Realnejšo sliko si bo seveda moč ustvariti po analizi in poslušanju posnetkov, a res ni bilo slabo. Tudi trije stavki Picqueurjeve čudovite Symphony No. 0 so nam šli pohvalno izpod rok. :-) Boste videli, na tekmovanju bomo razturili sceno! :D Prav veselim se že našega drugega predtekmovalnega koncerta, ki bo čez 10 dni - v torek, 28. aprila ob 19.30 v Unionski dvorani GH Union v Ljubljani. Vesoljno bralstvo bloga si seveda najtopleje in najprijazneje vabljeno k prisostvovanju dotičnemu glazbenemu veledogodku! :D

Tale lepotec je moj novi snare - mali boben, ki sem si ga kupil v Frankfurtu; DJ Drums Quality Snare Series Solid Maple X 14"×6,5" snare. Zares izjemen inštrument, potem ko sem zamenjal obe opni (zgornja Remo Fiberskyn 3 Ambassador, resonančna Remo Diplomat Snare) in drdralne strune (Tama 42 strands Carbon Steel) in se nekaj ur zajebaval s finim uglaševanjem open in nastavitvijo strun, je postal tako zelo hud, da si delam utvare, da se ga ne bi sramovali niti Dunajski filharmoniki, ki sicer uporabljajo fenomenalni snare avstrijskega proizvajalca Aural in so mi pred kratkim prijazno sporočili: "The annual drawing for tickets to the end of year concerts of the Vienna Philharmonic has now been completed, and we regret to inform you that your application was not among those selected. We are thus unable to offer you any tickets for the New Year's Concert on January 1, 2010." (Isto sporočilo je dobila tudi Špela.) Itak. :P Več sreče prihodnjič. :-)

Tole pa je moja baterija, "updatana" z novim malim bobnom. :-) Res zelo huda jazz baterija. Bobni Sonor in DJ Drums, činele Zildjian in Istanbul, opne Remo, hardware Tama in Premier in stol K&M. To je to, now let's swing & groove! :-)

V Londonu s skladateljem filmske glasbe Trevorjem Jonesom. Zares čudovito srečanje + avtogram na moj izvod soundtracka Merlin (ki ga je seveda posnel LSO). :-)

Evo, zgledujem se po Špeli. Baje, da je tole "kar dobra drža za začetnika". Pa tudi ton dejansko spravim iz flavte - in iz piccola, jebemti sunac! :D

In še skupna fotka z Musikmesse z izvrstnim belgijskim skladateljem Bartom Picqueurjem, ki sem ga imel čast in veselje spoznati tudi osebno. Bart je napisal prečudovito Symphony No. 0 'Phoenix ex cinere suo renascitur' za pihalni orkester, ki smo si jo izbrali za skladbo po lastni izbiri na majskem tekmovanju v MB in o njej kaj več napišem kdaj naslednjič.

Evo, bodi dovolj za danes; bomo videli, kdaj mi uspe napisati naslednjo rundo - upam, da čimprej. Držite pesti! :D Uživajte, se beremo.