četrtek, 19. marec 2009

Kaj je narobe s to sliko?

Oziroma kot se v kultnem Terminatorju vpraša pankič Bill Paxton, ko zagleda prihajajočega nagega Schwarza: "What's wrong with this picture?"

Brezplačni sobotni tednik Dobro jutro si je 7. marca privoščil šlamparijo prve klase. "Eno letališče se širi, druga dva se borita za preživetje". Res hudo. Še dobro, da sem optimist glede prihodnosti našega prečudovitega jezika. Dobro jutro ima kar dve lektorici, a sta bile v času izdaje te številke očitno obe na pučitncah. Tisti, ki tistega, ki je tablo, ki pot, ki proti Zgornjim Ruknjam vodi, kaže, vzel, prijavi, bo dobil lepo nagrado. Ja ja, takle mamo. :-)

Na SiOL-ovem spletnem portalu, od koder je tudi zgornja fotka, sem prebral, da bo Converse začel izdelovati nove, rockerske modele brezčasnih all-stark, katerih velik fan in ponosni lastnik nekaj parov sem tudi sam. Naredili so/bodo namreč kolekcije z motivi Metallice, Pink Floyd, AC/DC, The Who in mogoče še katerega kultnega rock banda. Pri nas jih sicer verjetno še ne bo tako kmalu, je pa čisto možno, da staknem kakšne v Londonu, kamor se že tretjič odpravljam čez dobra dva tedna. Prvi razlog za obisk je seveda tudi v tretje koncert LSO, ki bo spet igral filmsko glasbo, yaaay! :-) Družbo mi bo delala moja Špela, s katero pa se bova dobila šele na londonski Liverpool Street Station, saj bom v London priletel direktno iz Frankfurta (Špela pa z Brnika), kamor se tudi letos službeno odpravljam na Musikmesse 2009, kar bo seveda še eno super doživetje.

Pred in po Londonu pa se ima zgoditi še cel kup hudih glasbenih dogodkov:
- koncert Hilary Hahn in Valentine Lisitse v CD (25. marec)
- koncert UPOL-a v SF (14. april)
- koncert Gala Gjurina v CD (18. april)
- revija simfoničnih orkestrov slovenskih GŠ v Krškem (25. april; sodelujemo s SO GŠ Logatec)
- 14. Jazz Cerkno 2009 (14.-16. maj)
- Carmina Burana v CD (21. maj)
- 29. tekmovanje pihalnih orkestrov v koncertni težavnostni stopnji v Mariboru (23. maj; tekmujemo s KD PO Logatec)

Spet se torej obetajo pestri, glasbeno obarvani časi (itak, čisto meni podobno :D), so stay tuned! :-) Uživajte, se beremo.

4 komentarji:

Amaya pravi ...

Jz grem tud Hilary Hahn poslušat, tko da se ga vidmo, če se zagledamo. :)
Pa v petek imamo muz. obvezno udeležbo na koncertu komornih del Rodiona Ščedrina (27. mar) v SF... bedast termin... no, vsaj odkupili so se zanj - z zastonj vstopnicami.

Zdej morm pa reees šiiibat na faks.
Čaubau

Tine pravi ...

Ja, jaz grem pa tudi na Ščedrina, ampak na tistega v okviru abonmaja SO RTV v CD, kjer bo nek njegov koncert za trobento, tako da bo po mojem tvoj koncert bolj beden. :D

Yep, se vidimo na Hilary, če se zagledamo. Lep vikend.

Amaya pravi ...

A misliš? No, ampak jz bom vsaj slišala nastopati samega Ščedrina (klavir).
Amm... ti maš abonmajsko vstopnico za četrtkov koncert? Resno sem začela razmišljat o tem, da bi šla poslušat tudi tega... in predno kupim karto moram mal naokrog vprašat, če ima morda kdo kako vstopnico odveč. Torej... a jo imaš? ;) Sej baje bo tudi radijski prenos, sam to se ne more primerjati s poslušanjem in vivo.

Lep preostanek vikenda tudi tebi!

Tine pravi ...

Maaa, če ti po pravici povem, mene sploh ne vleče totalno na ta koncert, tako da še ne vem 100 %, ali sploh grem ali ne, sploh ker je ob 21.30 že špil Folk etc. v Irishu, kjer naj bi tudi eno ali dve zapel. ;D

Tako da dodatnih kart res nimam, bi ti pa v primeru, da bi se odločil izpustiti koncert, z veseljem prepustil svojo, le nekako bi jo morala priti iskat in potem prinesti nazaj. :P Če te zanima, povej, pa ti nekako do srede sporočim, a grem na koncert ali ne. :P