ponedeljek, 11. februar 2008

Matineja 2008

Vsako leto okrog 8. februarja s pihalnim orkestrom priredimo matinejo za logaške osnovnošolce. Običajno gre za za dva zaporedna koncerta (vmes je slabo uro pavze), na katerih otrokom odigramo vsako leto zanimiv in posebej za njih pripravljen program. Tako je bilo tudi letos, ko je matineja "padla" na današnji dan. Publika je bila (glede na starost in siceršnje glasbene interese) še kar znosna in, ko je bilo treba, celo pripravljena sodelovati. Odigrali smo dobro, sicer brez kakšnih umetniških presežkov, a čisto spodobno. Poleg tega so bile nekatere skladbe tudi nekakšna generalka za sobotni koncert, ki ga imamo v Postojni (v sklopu praznovanja letošnje 200-letnice prijateljske Postojnske godbe) in bo precej napornejši, saj bomo ponovili skoraj celoten božično-novoletni program. Vsi, ki imate možnost in željo priti, ste seveda prijazno vabljeni (napoved je tudi tule).

Sledi še nekaj foto-utrinkov z današnjih dveh koncertov.

Pogled na zbrano publiko (ni vsa, nekaj je je bilo še na levi in desni strani).

Naš legendarni pozavnist Branko "Božo" Mrak je igral posebej za pozavno prirejeno Nessun dorma. Učinek je bil prav zanimiv! :-)

Moje "delovno mesto" s koncerta. :-)

Tako je bilo letos, naslednje leto pa bo gotovo ravno tako prijetno. Danes sem na Kanalu A pogledal še izvrstno akcijsko dramo, pravzaprav odlično karakterno študijo človeka, ki se mu od kaosa urbane džungle 20. stoletja popolnoma "strga", z naslovom Falling Down (prevedeno v Prosti pad). V glavnih vlogah blestita Michael Douglas (da, včasih mu uspe :P) in Robert Duvall. Odličen film, vsekakor toplo priporočam.

Tako, do konca spijem metin čaj z medom, se umijem in počasi v posteljo, kajti jutri je nov (delovni) dan ... Ker sem imel danes dopust, bo moj tokratni delovni teden za dan krajši, kar seveda nikakor ni slabo. :-) Se bo pa gotovo zgodilo še kaj zanimivega, o česar več v prihodnjih zapisih. Uživajte, se beremo!

1 komentar:

arctic donkey pravi ...

ti maš med koncertom čas fotkat publiko in soliste? kaxen bobnar pa si! =)
brane je legenda.