ponedeljek, 3. november 2008

Zlati časi Elana

Verjeli ali ne, toda bili so časi, ko je bil Elan, ki bo v kratkem odpustil okrog 180 svojih delavcev, eno najuspešnejših slovenskih (oz. tedaj še jugoslovanskih) podjetij. Bil je tako zelo uspešen, da so njegove smuči uporabljali vsi največji svetovni smučarski asi in da so elanke uporabili celo v enem od filmov o Jamesu Bondu. To sem včeraj pri ponovnem ogledu začetne sekvence bondiade A View to a Kill iz leta 1985 (vlogo agenta 007 je še zadnjič odigral Roger Moore) opazil popolnoma po naključju. Ko je Bond na misiji v Sibiriji, kjer mora najti truplo agenta 003 in z njega v London prinesti pomemben mikročip, ga seveda opazijo in preganjajo ruski vojaki. In glej ga zlomka - pri svojem nečednem početju uporabljajo nič drugega kot smuči Elan. :-) Dobro si oglejte naslednji fotki iz te sekvence:

Ja, to je to. Elanke v Bondu! :-)

Mimogrede pa še nekaj: za vse ljubitelje swinga kot glasbe, kot plesa ali oboje - v petek, 28. novembra bodo v Menzi pri koritu na Metelkovi nastopili odlični ameriški neo-swingerji Cherry Poppin' Daddies, znani predvsem po svoji odlični plošči (in istoimenskem hitu) Zoot Suit Riot iz leta 1997, ki si jo lastim tudi sam. Morda jim grem celo prisluhnit (v predprodaji so karte 18 EUR, potem 23), vsekakor pa jih toplo priporočam v poslušanje; če že ne na omenjenem koncertu, pa vsaj na kakšnem posnetku (lahko jih vpišete tudi v YouTubov iskalnik). Zasrbele vas bodo pete! :-)

Za konec pa še fenomenalni a capella tribute nekaterim najbolj znanim filmskim témam Johna Williamsa. :-) Uživajte, se beremo.

3 komentarji:

Amaya pravi ...

"Kiss a wookie, kick a droid
Fly the falcon through an asteroid Till the princess is/gets(?!) annoyed This is spaceship, it's monsters, it's Star Wars, we love it! ..."

LOOOL!!! XD
Kjer hud performance! Se je kr ornk potrudil, da je vse to skup spravil.
Sam uno od Jaws mi ni preveč všeč... :(


p.s: Who's your daddy?
(join the dark side)

Tine pravi ...

Amaya, I AM YOUR FATHER, BWAHAHAHAHA! :D

Ulmiel pravi ...

Sm se končn spravla pogledat, pa je res zakon. :) Men je pa glih uno od Jaws ful dobr narjen. :D