ponedeljek, 12. oktober 2009

Facebook v latinščini!

Evo, po znamenitih novicah v latinščini Nuntii Latini in latinskih prevodih Harryja Potterja (npr. Harrius Potter et Philosophi Lapis) in Asterixa (npr. Asterix - Iter Gallicum) se je končno zgodilo inevitable. Vmesnik preljubega nam Facebooka so končno prevedli tudi v - latinščino. Yaaay! :D Noro, zdaj dobivam obvestila kot npr.:

- Gregor SoulGreg Bezenšek etiam in Rok Golob's statu scripsit.
- Ana Lepoša in Muro tuo scripsit.
- Hoc Lan Umek placet.
- Tine ligamen ab Eva Hren & Sladcore impositum notavit.
- Salve Tine, Gregor SoulGreg Bezenšek te in Facebook favit. Approbetur te Gregor scire ut vos amici fiatis.
In najpomembnejše:
- Tine iam Facebook in lingua latina utitur.

Sicer se pojavljajo še kakšne pomanjkljivosti in/ali errata, ker je prevod zaenkrat še v beta verziji, ampak NORO, končno imamo latinski Facebook, to mi delaj! :-) Zdaj se mi je šele spet stožilo po starih dobrih poljanskih časih ...

Irreparabile tempus fugit, a naj v svojem stilu končam s citatom, ki ga v prej omenjenem Harrius Potter et Philosophi Lapis izreče Dumbledore: 'ah, musica,' inquit, oculos detergens. 'haec maiorem habet vim magicam quam quaevis ars nostra.'

Valete, mox vobis aliquid novum scribam! ;-) (In da se ne bi slučaaajno spet našel kakšen pametnjakovič, ki bi mi solil pamet, češ da je latinščina mrtev jezik!!! :P)

2 komentarja:

spela pravi ...

Lepo Tine, samo vsega sploh ne razumem. Moja latinščina zadošča samo za medicinske potrebe. :( Sicer pa res super, da boš sedaj lahko spet aktivno uporabljal ta še ne mrtvi jezik oz. jezik, ki kot kaže vstaja od mrtvih. :)

Anonimni pravi ...

latinščina je mrtev jezik