ponedeljek, 5. oktober 2009

Nekaj je narobe

A mi lahko prosim nekdo pove, kaj je narobe s to kurčevo državo?! Zadnje čase se dogajajo takšne kretenarije, da polovico dni v tednu ne vem, ali sanjam ali pa je vse, kar se dogaja, res. Kot v The Matrix:
Neo: You ever have that feeling where you're not sure if you're awake or still dreaming?
Choi:
All the time. It's called mescaline. It's the only way to fly.

Prvi primer: pijan tip zapelje v nasprotno smer po avtocesti. Kmalu povzroči prometno nesrečo, v kateri umrejo trije mladi, 21-letni ljudje, ki so se židane volje in celim življenjem pred sabo vračali z absolventa. Epilog: čeprav je prekleti prasec dobesedno ubil tri ljudi, ga policija pridrži do iztreznitve, nato pa ga "izpusti, ker ni pravne podlage za nadaljnje pridržanje" (sic!).

Drugi primer: nenadoma in bombastično aretirajo Bavčarja in Šrota, spet nastane cela senzacionalistična medijska pizdarija. Epilog: vsakemu zasežejo po nekaj kil papirjev, ki sta jih itak "prostovoljno izročila, ker da je njuno poslovanje popolnoma transparentno in nimata česa skrivati", čez nekaj ur pa se po stari dobri navadi že ponovno zmagoslavno nastavljata kameram in si mislita: "Dobro sva jih, fakerje!"

Tretji primer: v pizdi so Mura, Gorenje, Elan in še marsikatera legendarna, takorekoč "avtohtono slovenska" firma, ki je bila nekdaj v ponos tako v očetnjavi, kot tudi daleč izven njenih meja. Na cesti ostane na stotine ljudi, mnogo mladih družin, ki ne morejo več normalno preživljati majhnih in/ali šolskih otrok in mnogo ljudi 50+, ki zlepa ne bodo dobili drugega šihta. Bunijo se javni uslužbenci, penzionisti in še marsikdo. Epilog: ob vsem naštetem vlada razmišlja o še enem referendumu (sc. o pravici istospolnih parov do posvojitve), ki bo davkoplačevalce spet koštal nekaj sto milijonov evrov, kajti denarja imamo očitno preveč.

Komentarja nimam. Zdi se mi, da tudi ni potreben. Mogoče samo tole: če bo šlo tako naprej, smo ga vsi skupaj pošteno najebali. Tako ali drugače.

Ni komentarjev: