sreda, 3. oktober 2007

Urška je nazaj

OK, malo zamujam, saj je prišla "že" v ponedeljek - vlak iz Benetk je bil celo točen in bilo je malo pred osmo večerno uro, ko sva si na glavni železniški postaji v Ljubljani po h'woodsko padla v objem. :) Kako se je imela, je že in verjetno še bo na svojem blogu napisala kar sama, sam pa sem imel do sedaj priložnost videti kar precej fotk, ki sta jih posneli s Petro (danes jih je Urška nebodigalena precej že poslala v razvijanje) in uživati v prinešenih dobrotah - zadnjem Harry Potter soundtracku, Jaws 30th Anniversary Special Edition dvojnem DVD-ju, rabljenem Hannibalu, majhni figurici irish cottage in še kaj bi se našlo, predvsem pa seveda v - Urški. :) Včeraj sem si v službi vzel dopust, tako da sva dan preživela skupaj in uživala in bilo je čudovito. Komaj že čakam vikend - še dobro, da je jutri že četrtek in pojutrišnjem petek! :)

Studio Delo je nov projekt časopisne hiše Delo, znane seveda predvsem po legendarnem časniku, na katerega sva se, takole mimogrede, z Urško ravno včeraj naročila in bova odsihmal Delo od ponedeljka do sobote prejemala kar v Šiško. Dokler sem bil še v službi na CSD, sem ga običajno več ali manj prebral kar tam, zdaj pa dostopa do njega nimam več - v kolikor si ga seveda ne kupim sam, kar se tudi zgodi precej pogosto - in odkril sem, da ga zelo pogrešam. Tudi Urška je rada na tekočem in odločila sva se, da postaneva naročnika. Poleg tega ima Urška kot študentka na naročnino še 10 % popusta, tako da odločitev ni bila pretežka. Zdaj naju zanima samo še, kdaj ga bodo začeli pošiljati (včeraj sva prek spletne strani oddala naročilo, danes pa poslala še Urškino potrdilo o šolanju).
A nazaj k izhodišču - Studio Delo je očitno nekakšen poskus pariranja podobnim novičarskim portalom, kot sta npr. 24 ur.com in rtvslo.si, kjer je najti tudi obilo video novic. Na SD bodo očitno vsak dan pripravljali Novice ob 15h in spremljali vse aktualne dogodke. Stvar - ki seveda sama po sebi ni nič novega - so očitno zastavili precej resno, saj imajo lastno novinarsko ekipo, studio itd. Non nova, sed nove, bi se reklo. Danes sem si iz firbca pogledal, kako je na podelitvi Vikendovih Gongov Lado Bizovičar oponašal Jana Plestenjaka, a sem bil bolj ko ne razočaran. Zvok je bolj slab, performans sam se mi pa tudi ne zdi nič posebnega. Vsaj tisto znamenito latinoloverjevsko nekajdnevno strnišče na obrazu bi si lahko pustil. :)

Včeraj popoldne sva se z Urško zapeljala v BTC, da je Petri, ki je ravno končala šiht v Felixu, vrnila fotoaparat. Potem sva se podala na krajši shopping "pohod" - tokrat na moje veliko zadovoljstvo po tehničnih trgovinah, saj sva najprej uletela v Big Bang Giga, potem v Conrada, v Comshop in nazadnje še v Müllerja. Rezultat je bil seveda nekaj zapravljenih € in nekaj nove lastnine. Sam sem postal ponosni lastnik Logitechovega brezžičnega kompleta miške in tipkovnice Deluxe 650 Cordless Desktop v črni barvi. Poglej, mami, brez žic! :) Mišje revše je ostalo brez repa, prav žalosten pogled. Je pa oboje čudovito, sploh tipkanje na tipkovnico je pravi užitek in danes še dodatna motivacija za pisanje bloga. ;) Kmalu se bom itak razvadil. :) Urška si je tudi sama omislila novo tehnološko čudo, a da ji ne vzamem veselja, bom podrobnosti zamolčal. Rečem lahko samo, da sem ji še vedno fovš. :)

Prihajajoči vikend bo glasbeno (spet) pester. Začelo se bo že jutri, ko imamo z Golaž godbo popoldne nastop pred DSO Kolezija, v petek pa sledi običajna "runda" vaj s simfoničnim in pihalnim orkestrom. V soboto dopoldne (predvidoma ob 10h) naj bi s pihalnim orkestrom nastopili na ljubljanskem Kongresnem trgu, a me malo skrbi vremenska napoved, ki za soboto napoveduje vsaj precejšen hlad, če že ne kakšnih dežnih kapelj. Na hladnem sedeti in igrati pa ni niti najmanj prijetno, sploh za pihalce in trobilce, ki se jim neprestano razglašujejo inštrumenti. Bomo videli, morda pa se nas narava le usmili.

Sicer pa sem prejle pogledal tudi poročila - nil novi sub Sole. Strojanovi se še vedno pregovarjajo z MOP (po zadnji verziji se bodo na novo lokacijo menda lahko preselili šele čez kakšno leto, saj MOL očitno potrebuje toliko časa, da ji ugotovi namembnost - ah, ti Vogoni!), podražitvam še vedno ni videti konca, predsedniški kandidati se še vedno borijo za glasove volivcev in kakovostno zdravstvo si še vedno lahko privoščijo samo tisti z debelimi denarnicami. Welcome to the desert of the real, bi porekel Morpheus. Uživajte, se beremo.

1 komentar:

Ulmiel pravi ...

Yay, Urška je nazaj. ^.^ Zdej se pa sploh moramo čimprej videt, jst hočem zvedet kako je na Irskem. :) Pa na slikci je ful kjut. :)

Aja ... LOL mišje revše. :D Zakon. :D