ponedeljek, 23. julij 2007

Dolgo, vroče poletje :)

Ja, ni kaj. Zunaj ga spet nesramno žge, ampak danes celo malo pihlja in je vse skupaj lažje prenašati. Prejšnji teden je bilo pa res divje, vse tja do 38 °C. :S Sam Bog ve, kaj nas šele čaka v prihodnjih letih ... :/

Anyway, da ne bomo po angleško preveč o vremenu ... Pred kratkim sem prišel iz službe; Urška še nima te sreče, ker dela do 16:30, ampak to je samo še dobre pol ure in približno še enkrat toliko časa potrebuje, da pride domov. Prej se bom jaz že najedel mesne lazanje (njam!) in napisal tole novo rundo spletnika. :) Sicer sem zadevo kozmetično takorekoč že spilil do konca, danes sem dodal še kakšno zanimivo povezavo in najpomembnejši element, števec obiskov, ker me res zanima, koliko se bo našlo nesrečnežev, ki bodo brali moje nakladancije. :) Naredil sem celo malo reklame po mailu, pa upam, da bo kdo prišel pogledat in mi mogoče celo sporočil link do svojega lastnega bloga.

Iz firbca sem si danes prvič malo pobliže pogledal spletno stran Harry Potter Slovenija (HPSlo), ki je menda nadomestila razvpito HarryJeZakon.com, ki sicer še vedno obstaja, ampak se vidi, da z Epto ni vse OK, kot se govori, saj so novice na njej že precej za časom ("Polkrvni princ je izšel!"). HPSlo izgleda precej všečno in informativno, enkrat si moram vzeti več časa in si jo ogledati bolj podrobno, predvsem me firbec matra, kako je z E-knjigo kritik Gradovega prevoda šestega Harryja v slovenščino (kakšen zanimiv komentar na to témo je moč najti tudi na Nárëlaiminem blogu). Sicer nisem z branjem še nič napredoval, bomo videli, kako bo danes.

Že včeraj sem v poročilih slišal, da se je za predsedniško kandidaturo odločila tudi Elena Pečarič z geslom "Priložnosti za vse". Zelo pogumna poteza, vendar dvomim, da bo imela od nje kaj več, kot denar, zapravljen za kampanjo. Letošnja "sveta trojica", okrog katere se bo vse vrtelo, so nedvomno Peterle, Gaspari in Türk. No ja, sicer pa dajmo času čas, do volitev so še trije meseci (samo!) in v tem času se lahko še marsikaj spremeni.

Gruntam, če bi bil mogoče danes čas, da se spet spravim v Gajota na jam session, že lep čas je namreč, kar sem bil nazadnje. Večer bo gotovo lep in okrog devetih, desetih ravno prav žametno topel. Celo ene bobnarske palice imam slučajno tukaj v LJ ... ;) Bomo videli, ideja je padla, bom vprašal še Urško, vprašanje pa, če se ji bo dalo iti. Brez kolikor toliko redne doze jazza mi pač živeti ni. :) Aja, ko smo ravno pri muziki - zadnjič sem bral, da se je baje na zadnji (letos jubilejni 30.) izdaji znamenitih Melodij morja in sonca, ki jih ima zdaj po ne vem kakšni logiki pod okriljem NET TV, zgodil nekakšen škandal z Aniko Horvat, ki da bi morala nastopiti (izven konkurence) in sodelovati v strokovni komisiji za ocenjevanje skladb, pa je menda zamudila na generalko, zato so ji odpovedali gostoljublje, nad čimer Anika seveda ni bila navdušena; menda se je on the face of the place zjokala in užaljeno odvihrala.

Ja, ni kaj, zamujanje ni lepa navada, se čisto strinjam. Ampak žal je tudi ta festival postal podoben ostalim slovenskim "glasbenim festivalom", kjer namesto odlične glasbe in besedil, kot se je to dogajalo v zlatih letih slovenske popevke, praviloma zmagujejo napumpani joški in bebave pesmice. Škoda, kar milo se mi stori, če pomislim na super komade v stilu Vrniva se na najino obalo, Lahko noč, Piran (od te je celo samo 11 let!), Slovenski mornar, Sive ceste, Nasmeh poletnih dni, Mladi Joža ... Še dobro, da sem si takrat, ko je izšel (mislim, da nekje pred petimi leti, ko so imele MMS 25. obletnico), kupil dvojni CD vseh zmagovalnih komadov od Nasmeha poletnih dni Moni Kovačič do Bum, bum Juhubande. Ah ja, good old days ... :)

Ja, res bo še dolgo, vroče in pestro, tole letošnje poletje. Da vidimo, kakšni vsi glasbeni in ostali dogodki me še čakajo:
  • Casino Royale na Ljubljanskem gradu (če bo vreme :P)
  • otvoritveni koncert IX. Mednarodnega glasbenega festivala mladih Postojna 2007; nastopil bo Akademski komorni orkester akordeonistov Tutti iz Minska, Belorusija
  • par koncertov v okviru letošnjega postojnskega festivala Zmaj ma mlade (Jure Tori in Ewald Oberleitner, Miusow Quartet, Jim Čert, NY Ska Jazz Ensemble, Leon Matek, Avtomobili, Carpe Diem)
  • dva koncerta (Carmina Burana in Simfonični orkester Akademije za glasbo v Ljubljani) letošnjega Festivala Ljubljana
  • pa še kaj se bo našlo ...
Uf! :) Ja, pestro bo. Pa saj je prav tako. Muzika über alles! :) Nič, treba bo dati lazanjo v pečico - uživajte, se beremo!

4 komentarji:

rozi pravi ...

no, da te pozdravim;) me veseli, da si se odločil za blogiranje - jaz še iščem čas, ideje in pogum ... ti pa le piši in, seveda, sporoči, ali ta hudičev Harry v zadnjem delu vendarle umre ali ne! ;)

ब्रह्मकमळ pravi ...

Bi se lahko spravil v Gajota, ja, je bilo lepo vreme, pa neka dostojna glasba se je slišala tam ven kakšno urico nazaj.

Boš ugotovil kdo sem? :pp

Tine pravi ...

@ Anja: le opogumi se se ti, da nas bo vec! :) Za Harryja pa tudi izves, samo da se prebijem do konca.

@ ब्रह्मकमळ: Dobrodosla, Vika, lepo te je spet videti. :)

Brina pravi ...

očitno imava še veliko več skupnih interesov, ker tudi js zelo rada berem Harryja POtterja. Trenutno sem nekje na 140 strani zadnje knjige! :D Drugae pa se tudi js zanimam za astronomijo. Si šel pol na jam session v Gajota?