ponedeljek, 31. marec 2008

Mlade rime

Nocoj kanim nastopiti na Mladih rimah, literarnem happeningu v Menzi pri koritu na Metelkovi. Kaj pa so Mlade rime? "Uradna definicija" pravi takole: Mlade rime so pesniški večeri, na katerih se predstavijo mlade pesnice in pesniki iz vse Slovenije. Pomenijo jim priložnost, da predstavijo svojo poezijo, doživijo stik s publiko in branje na pravem odru ter morda vzbudijo dovolj pozornosti, da si lažje utrejo pot do objav ali knjige. Tu se dogaja in sooblikuje nova generacija pesnikov in pesnic. Sodelujejo tisti, ki imajo že izdano knjigo in tudi pesniki z le nekaj revialnimi objavami ter celo popolni novinci.

Sam torej spadam nekako med "tiste, ki imajo že izdano knjigo" in "pesnike le z nekaj revialnimi objavami", kajti svoje lastne pesniške zbirke še nimam, so pa moje pesmi objavljene v vseh treh zbornikih Literarnega društva Zeleni oblaki. Skratka, nocoj pojde na Metelkovo z mano tudi Urška, prišlo pa bo tudi nekaj njenih prijateljic in moja sorodna duša Tim Uršič. Gotovo bo super, podrobnejše poročilo pa seveda sledi v bližnji prihodnosti. ;-)

Sicer pa sem tudi te zadnje dni - kot običajno, bi lahko rekel - polno zaposlen. V soboto sem imel (skoraj) celodnevno intenzivno vajo s simfoniki GŠ Logatec, s katerimi v soboto nastopamo v Postojni, kar bo pravzaprav nekakšna generalka za koncert v Slovenski filharmoniji 26. aprila. Danes, kot rečeno, Mlade rime, v sredo koncert OSP v Cankarjevem domu in cel vikend (petek, sobota, nedelja) službeno sodelovanje na mednarodnem tekmovanju klarinetistov v Krškem, s tem, da imam v petek popoldne še dve vaji (simfonični in pihalni orkester) in v soboto koncert. :S Uf! Pa bo že šlo, saj bo moralo iti. Ko si mlad, se še da. :-)

Včeraj sem izvedel za program letošnjih izdaj jazz festivalov v Cerknem in Ljubljani ter za okviren program poletnega Festivala Ljubljana. Obeta se nekaj zelo hudih koncertov, a o tem več kdaj drugič, ker zdajle ni časa, ker kmalu pride naročena pizza (od Halo Vučko! :-)), potem pa se moram še malo pripraviti na literarni večer - še enkrat prebrati tekste itd. :P

Toliko bolj na kratko za danes. Uživajte, se beremo - prihodnji mesec! ;-)

Ni komentarjev: